MONA DE PASQUA / Cistella de buttercream

MONA DE PASQUA / Cistella de buttercream

 • Aquí us presento una mona de Pasqua que podeu fer des de casa seguint aquest pas a pas. El primer que farem és un pa de pessic amb quatre ingredients molt bàsics i, a continuació, el decorarem amb un buttercream de Nutella fent la trama d’una cistella on hi posarem 2 ous de xocolata i un ànec de galeta… o el que vulgueu. Segur que us sortirà molt be!

MASSA MSC (Madeiras sponge cake o Victoria’s cake):

 • Ingredients: (per a un pastís de 15cm de diàmetre i 7,5cm d’alçada)
 • 4 ous mida L (els pesarem sense closca per tal de conèixer el seu pes)
 • Sucre en gra (el mateix pes que els ous sense closca)
 • Mantega sense sal a temperatura ambient (el mateix pes que els ous sense closca) Farina per rebosteria (el mateix pes que els ous sense closca)
 • Llevat en pols Royal (8gr = mig sobre)
 • 1 tsp (5ml) d’aroma de vainilla
 • 1 polsim de sal   
 1. Batrem la mantega durant 3 minuts a velocitat mitja i afegirem el sucre. Seguirem batent durant uns 7 minuts més fins aconseguir una consistència suau i esponjosa.
 2. Sense parar la batedora, afegirem els ous poc a poc, lleugerament batuts a mà, fins que quedin integrats.
 3. Incorporarem a cullerades la farina amb el llevat i la sal prèviament tamisats.
 4. Hi afegirem l’aroma de vainilla.
 5. Abocarem la massa en el motlle aproximadament fins  a 3/4 parts de la seva alçada i allisarem la superfície amb l’ajuda d’una espàtula o d’una cullera.
 6. L’introduirem al forn, prèviament escalfat (convencional a 180º/ventilat a 160º), durant uns 50 minuts aproximadament o fins que al punxar amb una brotxeta de fusta aquesta surti neta. No obrirem mai el forn abans de veure que la massa hagi pujat.
 7. Mentre tinguem el pastís al forn, prepararem el buttercream
 8. BUTTERCREAM  AMB CREMA DE XOCOLATA AMB AVELLANA:  

  • Ingredients:
  • 175g   de mantega sense sal a temperatura ambient.
  • 250g   de sucre glaç tamisat
  • 2 Tbsp (2 cullerades) Crema de xocolata amb avellana (Nutella o similar)
  • Preparació:
  • Batrem la mantega en un bol amb la batedora elèctrica manual durant 1 minut aproximadament.
  • Afegirem el sucre glaç i batrem lentament en primer lloc fins a incorporar-lo. Després a alta velocitat fins que la barreja estigui lleugera i tova. Aquí obtindrem la crema de mantega bàsica.
  • En aquest moment li afegirem la crema de xocolata amb avellana i ho batrem lleugerament fins que s’incorpori.    

  BUTTERCREAM AMB XOCOLATA BLANCA:  

  • Ingredients:
  • Crema de mantega bàsica de la recepta anterior
  • 100g   de xocolata blanca en gotes
  • Colorant groc alimentari
  • Preparació:
  • Farem la crema de mantega bàsica de la recepta anterior i li afegirem els 100 gr. de xocolata blanca de la següent manera:  
  • Fondrem la xocolata blanca en un bol sobre un pot al bany maria.
  • Deixarem que es refredi i l’afegirem a la crema de mantega bàsica.
  • Batrem fins que quedi la crema blanca i brillant.
  • Afegirem el colorant alimentari de color groc fins que tinguem el color que ens agradi.

  PREPARACIÓ DEL PASTÍS:

 9. Un cop cuit el pastís i fora del forn, el deixarem refredar abans de treure’l del motlle. És preferible que la massa sobresurti lleugerament per la part superior del motlle ja que d’aquesta manera podrem utilitzar la part superior d’aquest com a guia per a tallar-lo amb un ganivet llarg de serra. Així aconseguirem que ens quedi ben anivellat.
 10. Desemmotllarem el pastís voltejant-lo. El col·locarem cap per avall sobre un disc de cartró (tipus alimentari), de forma que la part que ha estat en contacte amb  el fons del motlle quedi a la part superior ja que és més llisa i amb menys molla que la que haurem acabat de tallar i que ara quedarà a sota.
 11. Farem dos talls horitzontals al pastís per deixar tres parts del mateix gruix. Aquests talls els podem fer utilitzant una “lira(*) per aconseguir que estiguin perfectament anivellats. (*) estri en forma de lira, amb unes marques als laterals que permet variar l’alçada del tall i obtenir uns talls horitzontals precisos.   
 12. Separarem una a una les capes en què hem dividit el pastís i les farcirem amb el buttercream de crema de xocolata amb avellana de la recepta indicada anteriorment. Es pot treballar amb una espàtula o bé amb mànega pastissera, sobretot si volem una capa d’un gruix considerable.
 13. Un cop muntat de nou el pastís i amb les dues capes intermèdies farcides, el col·locarem preferiblement sobre un torn de pastisseria per tal de facilitar la feina i el recobrirem totalment amb el mateix buttercream, tant per la part superior com pels laterals, procurant que quedin el més verticals i llisos possible, amb l’ajuda d’una espàtula.   
 14. Posarem el pastís a la nevera fins que la capa de recobriment quedi dura al tacte. Això es pot aconseguir normalment després de mitja hora a la nevera. Mentrestant omplirem dues mànegues pastisseres amb el buttercream de crema de xocolata i li posarem un broquet (“boquilla”) rodó llis (#5 de Wilton per exemple) i l’altre amb un de teixit de cistell (2B de Wilton per exemple)
 15. Anirem formant el teixit de cistell segons el vídeo, fent en primer lloc una línea vertical de dalt a baix amb el broquet rodó llis i a continuació formant les línies horitzontals a traços amb l’altre broquet, i així alternativament, de forma que aconseguim una trama de cistell. És preferible fer unes proves prèvies sobre un paper de forn que posarem sobre la taula, abans de posar-nos a decorar el pastís.
 16. Un cop formada aquesta trama a tot el lateral, omplirem una altra mànega amb el buttercream de xocolata blanca tenyida de groc i li posarem un broquet tipus gespa (#233 de Wilton per exemple) per fer el niu superior.
 17. Ara formarem la decoració a la part superior del pastís, aplicant el buttercream groc tot donant voltes amb la mànega i aconseguint que a les vores agafi més alçada per donar bé l’aspecte d’un niu.
 18. Finalment posarem uns ous de xocolata, uns pollets i una figureta, que pot ser una galeta en forma d’ànec, com en aquest cas, per deixar ben acabada la nostra mona.

Tots els estris que necessitis els trobaràs a la nostra botiga del carrer Cardenal Vidal i Barraquer, 7 de Sant Boi de Llobregat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>